Shadow

Gratis content voor je website

Gratis content op je website in de vorm van nieuwskoppen, weerblokjes, beurskoersen, telefoonboeken etcetera zijn in overvloed beschikbaar. De beste tips voor gratis content voor je site of blog.

Gratis content: Nieuws op je website

Er zijn verschillende websites die gratis tools aanbieden om gratis content in de vorm van nieuwskoppen en zelfs nieuwsvideo’s op je site te plaatsen. Bij Nieuws.nl kun je een scriptje ophalen om nieuwskoppen op je site te plaatsen in elke vorm die je wilt. Je kunt kiezen voor een rss-mogelijkheid of het inplakken van een html-scriptje. Je kunt er ook een weer- annex verkeersbericht vandaan halen.

Nu.nl biedt eveneens gratis headlines aan. Eenmalig een scriptje plaatsen en je hebt er geen omkijken meer naar. Alleen de rollende koppen kunnen als storend ervaren worden.

Bij de krant van wakker Nederland, oftwel De Telegraaf kun je kiezen voor nieuwskoppen uit de rubrieken Voorpagina, Telesport, Binnenland, Buitenland, de roddels van Privé, De Financiële Telegraaf, i-Mail, AutoTelegraaf, Woonkrant en Reiskrant, allemaal via rss.

Gratis weer op je website

Weer.nl biedt je een gratis weerbericht voor Nederland. Je kunt kiezen uit vier modellen, alle zonder irritante banners. Via menuutjes kun je de door jou gewenste ‘look & feel’ bepalen. Script kopiëren en klaar.

Weeronline.nl. geeft je keuze uit een eenvoudig weerblokje, maar je kunt ook voor specifieke steden of landen een weerblokje opvragen. Je kunt zelfs een weerzoekmachine en weergadgets op je site plaatsen.

Een andere site voor gratis weerberichten op je site is die van Wunderground.com. Je kunt daar weerberichten in de vorm van banners en rectangles (‘stickers’ genaamd) halen. Ook verkrijgbaar met info over zon- en maanstanden.

Ook Buienradar heeft een uitgebreide pagina met weer- en file-berichten voor op je website. Sommige scripts zijn vrij eenvoudig aan te passen, zodat je gratis weerberichten op maat kunt tonen.

Overige gratis content voor je website

Zoekbox telefoongids

Je kunt een gratis zoekbox van De Telefoongids.nl op je website plaatsen. Je kunt kiezen uit de telefoongids, de bedrijvengids of beide gidsen.

Streaming video

Bij streaming-clips.com kun je scripts downloaden om gratis video content op je site te tonen. Je kunt kiezen tussen de tien nieuwste videoclips en de tien best bekeken filmpjes. Om hooggespannen verwachtingen af te remmen: op je site worden alleen de titels van de clips vertoond.

Video’s tonen

Je site is natuurlijk niet compleet zonder video en audio-content. Maar hoe maak je de scripts daarvoor? Dat wordt allemaal uitgelegd op Kennisnet voor zowel Quictime, Real Player als Windows Media. En de Universiteit van Californië heeft een scriptgenerator gezet voor Windows Media Player, Real Player, QuickTime en Flash. online

Geld verdienen met je website

OpenX

Geld verdienen met je website, wie wil dat nou niet? Je kunt natuurlijk Google AdSense op je site laten draaien, maar dan heb je eigenlijk weinig mogelijkheden om de getoonde advertenties te beheren. Bovendien wil Google er dan ook nog wat aan verdienen. Je kunt ook kiezen voor OpenX, voorheen bekend onder de naam OpenAds. OpenX is een open source advertentie management systeem waarbij je ook Google Adsense kunt integreren. Je kunt echter ook campagnes op maat maken bijvoorbeeld op basis van Cost per Click (CPM) of Cost per Mille (CPM). Ook kun je je klanten uitgebreide rapportages van hun campagnes laten inzien. Je kunt de software downloaden, maar je kunt ook de hosted versie van OpenX zelf gebruiken. Je kunt ook advertenties over meerdere websites beheren. Er zijn aparte plugins voor WordPress, Joomla en Drupal. Bij de hosted versie heb je ook betaalde mogelijkheden, maar met de standaard gratis versie kom je al een heel eind.

(dit is een al wat ouder artikel dat niet meer wordt bijgewerkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.