Privacybeleid

Algemeen

Nico van Dijk Media hanteert onderstaand privacybeleid voor haar website. Door gebruik te maken van deze website verklaart u in te stemmen met dit privacybeleid.

Wie zijn we?

Deze site is eigendom van Nico van Dijk Media. Nico van Dijk Media is opgericht door Nico van Dijk, freelance journalist, KvK-nr: 30281985 0000 KvK Midden-Nederland.

Ons website-adres is: https://nicovandijk.nl. Deze site draait op de meest recente versie van WordPress, Standaard verzamelt WordPress geen persoonlijke data over bezoekers, We hebben WordPress uitgebreid met een aantal plugins (‘hulpprogramma’s’) die extra functionaliteiten bieden zoals een contactformulier en beveiligingsplugins. Ook die plugins voldoen aan de GDPR-regels.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Nico van Dijk Media gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Wij registreren niet wie u bent en vragen u niet om persoonlijke gegevens, anders dan die op het contactformulier vermeld staan. Nico van Dijk Media gebruikt gegevens over bezoekers van zijn websites nimmer om aanbiedingen van producten of diensten toe te sturen. Nico van Dijk Media stelt gegevens over bezoekers van de website niet aan derden ter beschikking, noch gratis, noch tegen betaling. Nico van Dijk Media stelt uitsluitend gegevens ter beschikking wanneer dit door de autoriteiten wordt verplicht.

Nico van Dijk Media houdt alleen technische kenmerken van haar bezoekers bij, maar nooit op individuele basis. We kijken bijvoorbeeld welke pagina’s bezocht worden, maar nooit door welke bezoekers dat gebeurt. Ons statistiekenprogramma Google Analytics houdt wel een aantal technische kenmerken van onze bezoekers bij. Het gaat dan om kliks, vertoning, zoekopdracht ip-nummer, tijdstip, HTTP-referer-url (inclusief soms je zoektermen bij een zoekmachine), user-agent string, browsertype, beeldschermgrootte en dergelijke. Maar het gaat daarbij om het totale bezoekersgedrag en we kunnen die gegevens niet tot je persoon herleiden.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten.  Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google heeft haar eigen privacybeleid en is de verwerker van de persoonlijke gegevens die in de service worden verwerkt. Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op je computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. We hebben de Google-Analytics-cookies ingesteld conform de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens. We hebben:
– een bewerkersovereenkomst met Google gesloten;
– het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd;
– ‘gegevens delen met Google’ uitgezet;
– en maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal je IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kunt het gebruik van cookies weigeren door in je browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen je er echter op dat je in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Doordat Google de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend, heeft het bedrijf aangegeven de Europese privacyregels te respecteren. Google heeft haar databeheer aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie zoals die geldt sinds 25 mei 2018.

Als je Nico van Dijk Media bezoekt, worden de technische kenmerken van de door jou opgevraagde pagina’s in zogenaamde logfiles in Analytics bijgehouden. Deze gegevens worden uitsluitend ten behoeve van statistische analyses gedurende enkele maanden bewaard. Omdat we het laatste octet van je ip-adres gemaskeerd hebben, kunnen we niet zien welk ip-nummer je computer op dat moment gebruikt en wij kunnen je surfgedrag nooit tot jouw persoon herleiden.

Contactformulier

Voor het contactformulier maken we gebruik van de plugin WPForms. Deze plugin maakt geen gebruik van gebruikerscookies en verzamelt geen gebruikersgegevens. De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. Wij gebruiken je emailadres uitsluitend om contact met je op te kunnen nemen. Je mailadres wordt verwijderd zodra we het niet meer nodig hebben. Je bent niet verplicht je naam in te vullen, maar het communiceert wel makkelijker als je dat wel doet.

De vragen en opmerkingen die je via het contactformulier en/of per mail aan ons doorgeeft, worden uitsluitend bewaard om de dienstverlening op deze website te verbeteren. Indien je er bezwaar tegen heeft dat wij je mail opslaan in een archief, kun je dit via het contactformulier en/of je mail kenbaar maken.

Met wie we jouw data delen

WordPress deelt standaard geen enkele persoonlijke data met wie dan ook en wij doen dat ook niet, tenzij we daar door de autoriteiten toe verplicht worden.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Welke rechten je hebt over je data

Als je reacties hebt achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit heet dataportabiliteit. Stuur ons een verzoek via het contactformulier. We sturen je dan een link naar het opgegeven mailadres, zodat we zeker weten dat dit verzoek daadwerkelijk van jou afkomstig is. Zodra we je verzoek gevalideerd hebben, ontvang je een email met daarin een link om je data in de vorm van een zip-bestand te downloaden. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Jouw contactinformatie

Heb je vragen over deze site of andere zaken? Maak dan gebruik van het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe we jouw data beveiligen & datalek procedures

Deze site maakt gebruik van het https-protocol. Dat betekent dat alle data van onze server naar jouw browser verzonden worden via encryptie en dus niet door buitenstaanders te lezen zijn. De website zelf is beveiligd middels wachtwoorden, een firewal en inlogalerts, waardoor onbevoegden geen toegang tot het contentmanagement systeem kunnen krijgen. Deze beveiligingssystemen worden 24/7 gemonitord en continue bijgewerkt. Bij een eventuele hack van het systeem krijgen we daar direct een melding over.

Advertenties op deze site

Nico van Dijk Media bevat advertenties en links naar sites van derden. Wij maken gebruik van Google Adwords, dat een eigen registratie en privacybeleid heeft. Google Adwords content network. Deze netwerken kunnen ten behoeve van een financiële administratie gedurende enkele maanden de technische kenmerken van deze kliks bewaren. Wij kunnen echter niet zien door welke persoon of vanaf welke computer deze kliks gedaan zijn.

Bij het vertonen van advertenties en van zogenaamde ‘webbeacons’ kunnen zogenaamde ‘cookies’ geplaatst worden. Een webbeacon is een kleine onzichtbare afbeelding die in een webpagina is geïntegreerd om een opvraging van die pagina te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestand met onpersoonlijke gegevens, dat wordt gebruikt om verschillende opvragingen van je browser met elkaar in verband te brengen. Een cookie kan door de advertentienetwerken bijvoorbeeld worden gebruikt om je voorkeuren of gebruikersinstellingen op te slaan of om advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van je bezoek aan websites van Nico van Dijk Media en andere websites op internet. Deze sites plaatst zelf geen webbeacons.

De meeste browsers accepteren standaard cookies. Je kunt cookies weigeren door de instelling van je browser aan te passen. Het advertentienetwerk van Google plaatst een zogeheten DoubleClick DART-cookie om de advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van je bezoek aan aan deze site en andere websites op internet. Je kunt je van dit cookie afmelden, waarna je mogelijk minder-relevante advertenties te zien krijgt.

Klachten

We willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons