Ga naar de inhoud

Wie is Nico van Dijk?

Nico van Dijk is eigenaar en oprichter van Nico van Dijk Media, uw one-stop-shop voor content, zoekmachine optimalisatie en het (her)ontwikkelen van uw website.

Sinds februari 2010 is Nico van Dijk zelfstandig ondernemer gespecialiseerd in het schrijven van journalistieke artikelen, website-advies en zoekmachine-optimalisatie.  Inmiddels bouw ik ook zelf WordPress-websites en geef ik advies over WordPress-sites. Onderstaand enkele websites die ik zelf of samen met anderen ontwikkeld heb.

Daarnaast schrijf of schreef ik regelmatig journalistieke artikelen voor websites en tijdschriften zoals Uit en Reis, het zakenreisblad Between Business, OpReisGids.nl, de RTL Nieuws app en Smart Media Publishing. Bekijk voorbeelden van mijn reisverhalen en mijn andere artikelen.

Nico van Dijk studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en studeerde af in de mediaevistiek, de Middeleeuwse geschiedwetenschap. Na een paar jaar als vestigingsleider bij een instituut voor studiebegeleiding gewerkt te hebben, begon ik mijn journalistieke carrière bij het inmiddels opgeheven nieuwsblad Handelspost, dat in de regio Eemland verscheen.

In 2001 maakte ik de overstap naar de redactie van Planet Internet. Daar maakte ik de snelle groei van het internet mee. Ik was onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitbouwen van Business Planet, Money Planet en Career Planet. Die laatste twee gingen in 2003 op in Planet Geld & Carrière, het online magazine over werk en personal finance. Ook was ik plaatsvervangend eindredacteur voor Planet Reizen.

Na het verdwijnen van het merk Planet.nl werd ik hoofdredacteur bij Emesa bv, een uitgever van reissites als Inpakkenenwegwezen.nl, Topvakanties.nl (inmiddels opgeheven), Vakantieveilingen.nl, Lastminutetop20.be en Lastminutetop20.de (inmiddels opgeheven).

Daarna maakte ik de overstap naar Leads2Travel, uitgever van de reisportals Surprisetickets.nl en Vliegennaar.nl. Ik was daar als hoofdredacteur onder meer nauw betrokken voor het herontwikkelen van de bestaande website Surprisetickets.nl. Toen mijn klus er daar op zat, ben ik voor mezelf begonnen.

Translate »