Ga naar de inhoud

Snel en makkelijk een website bouwen met Wix

Als webbouwer ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om snel en makkelijk een website te bouwen. Meestal bouw ik websites met behulp van WordPress, maar ik hou er niet van om in php-code te werken en dat is soms onvermijdelijk. Nu kwam ik onlangs Wix tegen dat sinds eind januari 2015 ook in het Nederlands beschikbaar is.

Website bouwen met Wix

Update augustus 2016: Dit artikel is oorspronkelijk geschreven in 2015. Sindsdien zijn er nieuwe partijen op de markt gekomen bij wie je goedkoop of zelfs gratis een website kunt bouwen zonder programmeerkennis. Een daarvan is JouwWeb.nl dat je als alternatief voor Wix zeker even moet bekijken als je een website gaat bouwen. JouwWeb heeft onder meer een Nederlandstalige helpdesk.

Met Wix.com kan iedereen heel eenvoudig en snel een mooie, originele website maken zonder dat je daarvoor programmeerkennis nodig hebt. De eenvoud begint al met de aanmeldprocedure. Je gaat naar Wix.com, meld je daar aan met een emailadres en een wachtwoord en je kunt aan de gang.

Ontwerpen kiezen

Wix templates

Na het inloggen kun je kiezen uit één van de vele fraaie, door professionele designers ontworpen html-5-templates (pagina-ontwerpen). De ontwerpen zijn per rubriek geordend. Van business-sites voor bedrijven, reis-sites, mode-sites en restaurant-sites tot ontwerpen voor fotografen en bloggers, de templates zien er allemaal even strak en gelikt uit en zijn ook helemaal naar je eigen smaak aan te passen. Zelf een compleet nieuw ontwerp maken of een site in verschillende talen ontwerpen behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Zeer eenvoudig ontwerpen aanpassen

Als je eenmaal een template hebt gekozen, kun je dat heel eenvoudig naar je eigen smaak aanpassen. Je eerste pagina maken en beheren gaat heel eenvoudig via de Pagina-knop aan de linkerkant van de editor. Daar kun je ook per pagina de SEO-titel, de metabeschrijving en keywords invullen wat weer belangrijk is om hoger in de zoekmachines te komen. Via het ‘toevoegen-ikoon’ kun je heel makkelijk elementen zoals logo’s, knoppen voor social media en andere plaatjes slepen naar de header of de footer. Die worden dan meteen meegenomen op alle pagina’s. Het is allemaal een kwestie van selecteren, klikken en slepen. Wie toch aan de slag wil met html, kan de html-app gebruiken. Update: Een lezeres mailde ons dat in Explorer 11 de orderd list-functie niet goed toonde bij haar development-site. Dat heeft ze opgelost door handmatig (met incoontjes via invoegen symbool) de regels in te voeren en met “shift enter”naar de volgende regel te gaan. Daarna toonde de lijst wel goed in zowel Explorer als Safari en Chrome.

Ingebouwde SEO-opties

Achtergronden en vormen toevoegen of aanpassen, je doet het allemaal vanuit handige schermpjes die je aan de zijkant kunt openklappen. Selecteer iets wat je wilt aanpassen, een paar klikken op bijvoorbeeld een kleurpalet, een lijst met lettertypes, lijntjes, vormen en achtergronden en je site heeft een compleet ander en vooral uniek uiterlijk gekregen. Ook h1-, h2 en h3- tags toevoegen, wat zoekmachines helpt om de structuur van je artikelen te begrijpen, is een kwestie van klikken. Alles wijst zich vanzelf. Heb je toch ergens hulp bij nodig, dan staat er een hele bibliotheek aan Nederlandstalige videotutorials ter beschikking.

Teksten en foto’s toevoegen

Wix aanpassen

Teksten toevoegen is een fluitje van een cent, omdat de teksteditor er net zo uit ziet als Word. Foto’s en slideshows toevoegen gaat via een paar simpele drukken op de knop, makkelijker kan eigenlijk niet. Sla wel steeds tussentijds je werk op.

’Responsive’ ontwerp toont goed op elk apparaat

Al snel heb je de smaak te pakken en wil je meer pagina’s maken. Als je wilt, kun je verschillende pagina-layouts ontwerpen, voor bijvoorbeeld artikelen, foto-overzichten etcetera en daar later weer met een druk op de knop pagina’s aan koppelen. Gele stippellijntjes geven een marge aan van 980 pixels. Je site is dan ‘responsive’ wat betekent dat hij er op tablets, mobiele telefoons en pc’s goed uit ziet. Je kunt er echter voor kiezen om die marge handmatig breder te maken. Via een preview-knop kun je altijd zien hoe je site er in het echt uit komt te zien, zowel op groot scherm als op een smartphone. Klaar? Klik op de ‘Publiceer’-knop en de hele wereld kan je site of nieuwe pagina zien.

Ecommerce-sites bouwen met Wix

App market Wix

Wil je geld verdienen met je website? Ook dan kun je gebruik maken van Wix om makkelijk een website te bouwen. In de Wix App-market zitten tal van handige tooltjes die je ook weer met één klik installeert. Denk aan een Paypal-functie, winkelwagentjes, een Live-chat-functie, een count-down-klok, contactformulieren, Google-Adsense, reviewtools en zelfs een systeem om hotelkamers te boeken. Heel veel apps zijn gratis, maar voor sommige moet je betalen. Je kunt ook diverse apps toevoegen om bijvoorbeeld nieuwsbrieven via MailChimp te versturen. Een belangrijk nadeel voor Nederlandse e-shops is echter dat er op het moment van schrijven nog geen iDeal-integratie mogelijk is. Onduidelijk is of en wanneer die er komt.

Update juni 2017: Via een omweg kun je toch iDeal integreren in je Wix-site. Dat kan met behulp van Stripe, een betalingsprovider. Hoe je die tool integreert in je Wix-site, staat uitgelegd in het Engelstalige forum. Stripe rekent wel een vergoeding per transactie.

Wat kost Wix?

Het bouwen van een website en het hosten daarvan is gratis, maar je site draait dan wel onder een subdomeinnnaam van Wix. Bovendien verschijnen er dan advertenties van Wix in beeld. Wil je je eigen domeinnaam, dan kost je dat 8,25 euro per maand voor een site voor persoonlijk gebruik. Als je die site jarenlang gaat gebruiken, kan dat natuurlijk wel in de papieren gaan lopen. Overweeg dus of het niet goedkoper is om zelf een hostingpartij uit te zoeken om daar bijvoorbeeld een gratis WordPress-website te laten hosten. Dat is waarschijnlijk goedkoper, maar dan moet je wel zelf een sitebouwer zoeken. Maar daar kun je natuurlijk altijd even contact over opnemen 🙂 Er zijn ook pakketten voor bedrijven en freelancers met meer opslagruimte en een onbeperkte bandbreedte. Een webwinkel bouwen en hosten kost minimaal 16,17 dollar per maand. Sowieso heb je bij alle betaalde pakketten premium ondersteuning. (prijzen 2015).

Sterke punten van Wix:

 • Snel en eenvoudig mooie websites bouwen
 • Zeer compleet met veel mogelijkheden
 • Geen programmeerkennis nodig
 • Gebruik van de webeditor spreekt voor zich
 • Gratis site en gratis hosting, maar dan wel met een subdomeinnaam van Wix
 • Heel veel keuze uit verschillende templates
 • Handige tutorials beschikbaar
 • Wix heeft naar eigen zeggen 24/7 klantondersteuning beschikbaar en belooft binnen enkele uren te reageren.
 • Je krijgt een jaar lang een gratis domein via Wix bij een Combo, Onbeperkt of VIP Premium jaarabonnement.

Nadelen:

 • Alleen tegen betaling integratie met Google Analytics.
 • Support is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.
 • Nadeel voor webshops: Geen integratie met Ideal mogelijk. Onbekend is of en wanneer dit gaat gebeuren.

Zelf zal ik WordPress blijven gebruiken, maar voor wie geen programmeerkennis heeft, is Wix een goed alternatief.

147 reacties op “Snel en makkelijk een website bouwen met Wix”

 1. Heer van Dijk.
  Is het gebruik van Wix echt zo gemakkelijk als u beschrijft. Ik wil zelf een website maken. En hebt u dit uit eigen ervaring. Ik denk dat er meer wordt beloofd dan er kan. En ondersteuning biet altijd even goed is. maar ik kan het mis hebben natuurlijk.. Zelf heb ik nog geen website gemaakt, adviseert u Wix?

  groeten, Hans

  1. Beste Hans,
   Ik heb Wix zelf geprobeerd en het werkt echt heel intuïtief. WordPress is weliswaar heel gebruiksvriendelijk als de site er eenmaal staat. Maar om een site met WordPress te bouwen is het wel handig om wat kennis van php, html en css te hebben om de site naar je eigen smaak vorm te geven. Bij Wix heb je die kennis niet nodig. Kijk voor je er mee begint wel even naar de tarieven.

   1. Beste Harrie, als ik je site open op een pc, krijg ik groot de melding in beeld dat ik Adobe’s Flash Player moet updaten. Apple-apparaten zoals de iPad ondersteunen de producten van Adobe niet, dus ook geen Flash Player. Dat kan alleen als je eerst wat speciale apps gaat installeren, maar dat kun je niet van gewone bezoekers verwachten. Ik zou dus een site zonder flash maken. Succes!

 2. hallo Nico,

  even een vraagje heb een site gemaakt via wix.com
  en inmiddels betaald voor premium teworden en een jaar gratis domein tekrijgen.
  1,5 week verder nog steeds geen premium? weet jij hoe dit kan of wie ik kan contacten daarvoor>

  groetjes marc

 3. Alexander Hendriksen

  Hallo Nico,
  Ik ben ook te spreken over WIX, maar heb een specifieke vraag. Hoe kan ik mijn site in meer talen aanbieden? Is er een app. of een button binnen WIX beschikbaar?
  Groet,
  Alexander

   1. Beste Nico,

    Ik heb onlangs ook mijn website gepubliceerd en wil ook meerdere talen. Daar ben ik nu mee bezig om dat voor elkaar te krijgen, maar ik zie dat je een heel nieuw menu moet maken van buttons. Maar het punt is dat mijn huidige menu ook subkoppen bevat en menu kopjes die onderverdeeld zijn en dus niet aan geklikt kunnen worden.

    Mijn vraag is of je dit ook op een of andere manier op kunt lossen, of is het in dit geval niet mogelijk om meerdere talen te laten zien?

    groeten, Cornel

    1. Beste Cornel,
     Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met ‘menukopjes die onderverdeeld zijn en dus niet aangeklikt kunnen worden’. Wat is het nut van menuknoppen waar je niet op kunt klikken?
     met vriendelijke groet,
     Nico van Dijk

  1. Hoi Nico,
   Weet je of je verschillende websites je kunt maken (met verschillende eigen namen) als je een premium pakket hebt, zit er een max aan?
   Gr. Ellepel

   1. Beste Ellepel,
    Voor dit soort inhoudelijk/administratieve vragen kun je het beste even de helpdesk van Wix mailen.

  2. hallo,
   is het mogelijk uiteindelijk geld te gaan verdienen met je blog die je met deze site kunt opzetten?
   groetjes

   1. Beste Sophie,
    In principe kun je met elke website proberen geld te verdienen. Dat is platform-onafhankelijk. Je kunt proberen geld te verdienen via gesponsorde artikelen (alhoewel Google daar niet van houdt) of via affiliate-marketing.

  3. Mooi overzicht van mogelijkheden Wix.com Nico. Ik zie echter ook berichten dat omdat hosting wix in buitenland gedaan wordt, dit niet goed is voor SEO. Hoe kijk jij daar tegenaan?

   1. Beste Taco, Locatie van de servers heeft in de meeste gevallen geen invloed op SEO. Zie ook dit artikel. Zoekmachines kijken naar drie zaken: 1 relevante content, 2. relevante content en 3. relevante content. (ik weet het, dit is een grove versimpeling van de werkelijkheid). Sites moeten technisch wel goed in elkaar zitten zodat zoekmachines alle content goed kunnen crawlen. Wix bouwt z’n sites volgens de richtlijnen van Google en zegt te garanderen dat de sites zo gebouwd zijn, dat alle content te indexeren is (tenzij je een artikel op no-index zet natuurlijk).

  4. Beste Nico, Ik heb twee websites met een eigen domeinnaam bij verschillende providers. Omdat WIX me best aanspreekt, wil ik één daarvan of misschien wel beide overhevelen. Hoe regel ik dat met mijn domeinnamen?

   1. Beste Marcel. Ja dat kan Wix heeft een uitgebreid forum waarin al dit soort vragen over domain-transfer beantwoord worden. Bij mijn weten is het nog niet in het Nederlands beschikbaar. Klik op deze link, klik vervolgens links boven op het Wix-logo. Klik dan rechts bovenaan op ‘Ondersteuning’. Je komt dan in het Engelstalige support-forum. Klik dan op ‘Domains’ en je krijgt antwoord op alle vragen over het verhuizen van je webdomein.

  5. Hallo Nico,

   Momenteel ben ik bezig een gratis site te maken van WIX. Het is erg makkelijk in gebruik en het maakt mooie sites. Ik heb even een paar vraagjes.
   Op het moment dat ik me aboneer op WIX, kan ik dan de nu gratis gemaakte site publiceren of moet ik dan opnieuw beginnen met het maken van een site?
   Gaat het maken van de site op dezelfde manier of is de werking dan ineens heel anders?
   Ik heb al een domein bij een andere host, kan ik mijn domein makkelijk overzetten naar WIX?

   Met vriendelijke groet,

   Carlijn van Delden

   1. Beste Carlijn, Wix heeft een uitgebreid forum waarin al dit soort vragen over domain-transfer beantwoord worden. Bij mijn weten is het nog niet in het Nederlands beschikbaar. Klik op deze link, klik vervolgens links boven op het Wix-logo. Klik dan rechts bovenaan op ‘Ondersteuning’. Je komt dan in het Engelstalige support-forum. Klik dan op ‘Domains’ en je krijgt antwoord op alle vragen over het verhuizen van je webdomein.
    Update: Via deze link kom je sneller op het forum 🙂

  6. Beste Nico of iemand anders,

   Ik heb sinds kort een nieuwe website via Wix – erg tevreden alleen de middenbox loopt op een groter scherm niet mee. Hebben jullie daar een oplossing voor? Bedankt alvast! Jasper

  7. Beste Nico,

   Inderdaad erg prettig om er mee te werken. Ik ben er alleen nog niet achter of ze bij wix.com een agenda beheer hebben. En of je na het publiceren, je site kan bijhouden.

   Alvast bedankt voor het antwoord, groetjes Mieke

   1. Beste Mieke, met elk contentmanagementsysteem kun je je site blijven aanvullen en veranderen als de site live is, dus ook met Wix. Misschien kun je voor agendabeheer even kijken in het aanbod aan apps.

  8. Hoi Nico,
   Ik ben op het moment bezig een website te bouwen via wix.com. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er via deze site met IDEAL betaald kan worden? en hoe duur is dat?

   Gr Wilco

   1. Beste Wilco,
    De mogelijkheid om iDeal aan je Wix-site toe te voegen, stond in mei 2015 nog op de wishlist. Zie dit topic. Ik weet niet wat de actuele stand van zaken is.

  9. Ik zie op de website van Wix, dat Google Analytics is inbegrepen, terwijl u aangeeft dat dit alleen tegen betaling is. Wat is de waarheid in deze?

  10. Beste Nico,
   Ook ik ben mij aan het verdiepen in Wix. Omdat ik er nog niet veel over gehoord heb ben ik ook een beetje bang omdat het allemaal zo makkelijk gaat. (dat er toch geen ander onder het gras zit) Zit er een bepaalde tijd aan dat je je site kunt bewaren zonder deze te publiceren? en is het ook mogelijk om na het bouwen zelf de html te beheren of moet je dat via wix zelf blijven doen?

   Ontzettend fijn dat u al deze vragen beantwoord.
   Bedankt.

   MVG
   Debby

   1. Bij mijn weten is er geen deadline verbonden aan het live-zetten van je site. Wat betreft het tweede deel van je vraag: een contentmanagement-systeem als Wix is er nu juist voor bedoeld dat je niet meer zelf aan de slag moet met html. Meestal zijn er wel mogelijkheden in de backend om externe html-code toe te voegen, bijvoorbeeld i-frames voor Youtube of Vimeo-filmpjes. In Wix kan dat via de html-app.

  11. Beste, welke template moet je kiezen als je een e shop wilt maken met blog, of kies je één en kan je dan e shop en blog gewoon toevoegen ? dit is me niet duidelijk….

   1. Als ondernemer moet je er goed op letten wat nu echt bijdraagt aan je business. En dat is denk ik toch de e-commerce-shop. Blogs zijn belangrijk om bezoekers naar je site te trekken, maar eenmaal op je site moeten ze goed converteren. Bovendien is een blog eigenlijk niets anders dan een verzameling artikelen. Die moeten weliswaar goed geschreven en goed ingelinkt zijn, maar het blijft een verzameling artikelen en dat zijn eigenlijk standaard-zaken voor elk content-management-systeem. Ik zou dus gaan voor een template voor een e-shop met daaraan gekoppeld een blogfunctie. Desnoods kun je op een ander domein je blog onderbrengen. Dat kan zelfs met een ander contentmanagement-systeem zoals WordPress. Ook ook bij Wix moet zeker een e-shop-template met een blog-functie te vinden zijn. Anders kun je aan elk template wel artikelen toevoegen en die via een menuknop in de navigatie zichtbaar maken voor je bezoekers.

    1. dank u Nico, ik denk dat ik aan de slag ga met WIX (dit of Weebly was de keuze…..) Leuk dat we hier terecht kunnen met onze vragen, ik blijf het volgen !! groeten krisje

     1. Beste Krisje, dank voor je leuke reactie. Maarre, de echte helpdesk blijft toch Wix zelf 🙂 Likes en retweets van dit bericht zijn altijd welkom.

    1. Beste Profitto,
     Ik heb geen ervaringen met Wix-shops, dus voor dergelijke vragen kun je het beste even met de support-afdeling van Wix mailen. Ik ben uiteraard wel benieuwd naar je antwoord, want misschien zitten meer lezers van dit artikel met dezelfde vraag.

   2. Hallo Nico, na veel zoeken en proberen ben ik uiteindelijk bij jou terecht gekomen en hoop dat je mij kunt helpen. Ik heb een wix site gemaakt en werkelijk makkelijk en prachtig. Echter mijn emailadres in inmiddels gewijzigd. Het email adres heb je nodig als beheerder ook om je premiumpakket te betalen en je facturen te bekijken. Ik krijg mijn emailadres niet gewijzigd. Heb al via de wix helpdesk mijn vraag gesteld maar niet gelukt. En bellen kan alleen naar Engeland. Zou super zijn als jij mij zou kunnen helpen.

    1. Beste Annemarie,
     Ga naar https://nl.wix.com/my-account/sites/ en log in. Klik vervolgens rechtsboven in het pulldownmenu waar je gebruikersnaam staat op ‘Accountinstellingen’ Je komt dan in een scherm waar je je mailadres en je wachtwoord kunt aanpassen. Verander je mailadres, klik op ‘Opslaan’. Het kan zijn dat je dan ter bevestiging je wachtwoord moet invullen. Veel succes!

   3. ik heb in mijn menu een kopje’ fotogalerij’
    maar ik wil niet gaan proppen kan ik in het kopje fotogalerij ook meedere pagina’s toevoegen of iets?

    thanks alvast

    1. Beste Gilian, je kunt aan elk menu-item maar 1 url toevoegen. Je kunt die laten verwijzen naar een overzichtspagina met bijvoorbeeld al je fotoalbums. Een andere oplossing is om via een pulldown-menu met subknoppen te werken.

   4. Oppassen webshoppers, WIX is prima maar ondersteunt IDEAL niet…..! Dat lijkt mij een showstopper voor iedereen die voor de nederlandse markt een webshop wil lanceren.
    WIX weigert al jaren en zal daar wellicht goede (lees commerciele) redenen voor hebben.

    1. Klopt, dat is inderdaad een belangrijk issue voor webshops. Ik heb daar al eerder met Wix contact over opgenomen. Het staat op een ‘to do-lijst’ maar het wordt pas opgepakt als er veel vraag naar is. Oftewel: het is onbekend of en wanneer dat nog gebeurt, want alleen in Nederland wordt Ideal gebruikt.

    1. Beste John, je hebt die vraag al eerder gesteld en toen heb ik je voor het antwoord doorverwezen naar de helpdesk van Wix. 🙂 Ik weet het namelijk ook niet. Ik had je ook gevraagd om het antwoord van Wix hier met anderen te delen, want er zijn ongetwijfeld meer mensen die dit willen weten.

   5. Wix is a fantastic webbuilder and being an australian lady living in the Netherlands I am wanting to open a webshop – but the only downside is that Dutch pay mostly via iDeal and this is not possible at the moment. I have send emails to wix to have this added to their builder as it would be perfect for my Eshop but they still can not promise they will add iDeal. Such a shame!

    1. I totally agree. I’ve asked them in the past about iDeal. They said they would put it on their priority-list if and when enough people would ask for it. I guess that is an indefinite postponement.

   6. Beste Nico,
    Wat fijn dat jij heel veel weet van Wix. Sinds deze week ben ik begonnen om een site te maken ( ik ben enorme computer leek) .Ik heb eerst mijn winkel gevuld met artikelen en deze weer onderverdeeld in categorieën, dacht dat dat handig was om zo te implementeren op website menu, maar ik krijg het niet voorelkaar om deze producten in de shop te zetten. Wat doe ik fout? Heb ik dan een verkeerde template uitgezocht of moet ik eerst naar premium overstappen? Ik hoop dat jij mij kunt helpen, want ik weet het niet meer. . Alvast dank je wel , Anne-Louise

    1. Beste Anne-Louise, je schrijft niet precies welke template je hebt uitgezocht. Ik weet dus niet of je template überhaupt wel een shop-gedeelte heeft. Deze vraag kun je dan ook het beste stellen aan het support-forum van Wix-zelf.

     1. beste Nico,

      Intussen heb ik de webshop bijna af.. De producten staan in de “winkel”.
      toch heb ik nog een vraag: volgens mij is het niet mogelijk om in verzendkosten een keuze te maken. Bijv. vanaf een bedrag gratis verzending. Klopt dat?

      1. Beste Anne-Louise,
       Fijn dat het allemaal gelukt is. Helaas kan ik je op dit punt niet helpen. Ik heb geen ervaring met shops bouwen. Er zijn zoveel plugins dat ik niet val alle plugins de werking ken. Ik zou het even aan de support van Wix zelf vragen.

    2. Ik heb ooit op een SEO blog gelezen dat Wix websites uit Google zijn gegooid. Alle websites werden niet meer geindexeerd, Volgens mij was dit in 2015. Nu staat alles weer goed hoop ik. Ik heb een paar Wix websites.

     1. Beste Nick, ik las het ook, maar ik weet niet of het waar is. Het zou om 1 dag gegaan zijn en volgens mij geeft Google geen penalty’s voor 1 dag. Ik hoor
      er nu niks meer over.

    3. Jammer dat Wix geen .nl domeinen aanbiedt. Is het verstandig om een .com domein te pakken voor een eenmanszaak gericht op de lokale markt? Of toch maar een .nl domein ergens anders laten vastleggen en connecten of pointen met wix

     1. Beste Nicole, De keuze van een domeinnaam is inderdaad superbelangrijk, ongeacht welk systeem je gebruikt om je site te bouwen. Ik geef zelf altijd de voorkeur aan een .nl-domein,maar als die al bezet is, dan is .com ook een goede oplossing. Bij .com denken mensen meestal toch al dat het om een bedrijf gaat. Het maakt dus niet uit of je landelijk opereert of alleen lokaal. Er zijn tegenwoordig ook lokale en regionale domeinnamen beschikbaar, zoals .amsterdam en .fri voor Friesland. Misschien heb je daar nog iets aan? Je kunt zelf even Googlen of te zien of er voor jouw gemeente of regio al een domeinextentie beschikbaar is.

    4. Goedendag meneer van Dijk.
     Ik maak nu een jaar gebruikt van WIX en ben zeer tevreden over wat je er allemaal mee kan. Echt een aanrader voor anderen. Nu heb ik een vraag mijn abonnement moet verlengd worden, maar dat is alleen mogelijk met creditcard, nu heb ik dat niet en weet nu niet hoe ik moet verlengen. Weet u mischien hoe dit werkt.
     Met vriendelijke groet, Patrick Verdonk

     1. Beste Patrick, de eerste vraag die bij me op kwam is hoe je dit in het verleden gedaan hebt. Of had je toen soms een gratis site. Ik zou deze vraag even aan het support-team van Wix zelf stellen. Ik hoor het graag als het inderdaad ook op een andere manier kan. Als het echt alleen met een creditcard kan, dan kun je misschien een kaart van iemand anders lenen en het onderling verrekenen?

      1. Beste Patrick en Nico,
       Je kunt bij Wix naast je credit card ook met “SEPA Direct Debit” betalen.
       Trouwens leuk dat je iedereen zo goed probeert te helpen Nico.
       Groet,
       Anneke

     2. Hallo Nico,

      Ik ben als leek begonnen met het bouwen van een website met wix. Deze wil ik in het nederlands en spaans. Hoe doe ik dat?

     3. Beste Nico,
      Ik heb een wix site premieum draaien. Alles gaat goed met uitzondering van de mobiel versie. Bij de mobiele versie verspringen alle foto’s en staan door de teksten heen. Heeft u een idee hoe ik dit kan oplossen? Uiteindelijk op wix overgestapt om mijn website mobiel te maken!

      1. Beste Gabriella,
       Dat lijkt me nou echt een vraag voor de support-afdeling van WIX. Je betaalt tenslotte voor een premium-site. Even een algemene tip. Je kunt een site testen op https://www.browserstack.com/ Daar kun je zien hoe je site er in verschillende browsers en op verschillende apparaten uit ziet (desktop, tablet, smartphone). En soms kom je tot de conclusie dat je site er op 99 procent van de apparaten goed uit ziet, alleen op een smartphone van merk X en besturingssysteem Y helaas niet.

     4. Volgens mij kan je met WireCard optie in Wix wel laten betalen met iDeal.
      Ik heb het zelf niet getest maar ik zie bij WireCard dat ze dat wel aanbieden…

     5. Hi Nico!

      Ik wil graag een eigen website bouwen. Ik heb blogger, wordpress en wix nu geprobeerd. Ik vind mijn pagina bij wix er mooi, maar ik stoor me aan de grote balk boven in (“Maak een Wixsite!”) en onderin (“Deze site is gemaakt met behulp van Wix. Maak nu uw eigen site >>”). Is dit de Wixreclame waar je overspreekt? Die dus ook niet verwijderd kan worden met de onbetaalde versie?

      Vriendelijke groet,

      Demi

      1. Ja, dat klopt. Wil je een reclamevrije site, dan moet je een betaald abonnement nemen. Dat is overigens bij meer aanbieders van dergelijke tools het geval.

     6. Beste Nico,

      Ik heb sinds een maand een wix website en wel http://www.mijnburn-out.nl
      Ik ben zeer blij met de website, maar ik lees veel verhalen over de vindbaarheid in google. En dat is nu net het aller belangrijkste aan mijn website (en voor welke site dan ook) Maar klopt het ook dat wix site minder goed omgaan met google ? En zou het mogelijk zijn om een wix site te converten naar wordpress ?
      Alvast bedankt

      Mvg Boy

      1. Beste Boy, hoe goed Google een site indexeert en waardeert is niet alleen een kwestie van het contentmanagementsysteem (CMS) dat er achter hangt (Wix, WordPress, Joomla, Drupal etcetera) maar hangt van veel factoren af. Denk aan keywords, leeftijd van de site en kwalitatief goede links van externe sites naar jouw sites. Dus dat je site na een maand nog niet hoog in Google scoort zou geen reden moeten zijn om maar naar een heel ander CMS over te stappen. Wix heeft ook een aantal SEO-plugins (Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie) die je kunnen helpen je pagina’s makkelijker te laten ranken.
       Wil je toch ooit van Wix naar WordPress overstappen, dan kan dat. Je kunt sowieso altijd je domeinnaam verhuizen. Wix legt zelf uit hoe dat moet Maar wil je een hele site van Wix naar WordPress verhuizen, dan moet je meer moeite doen. Dat staat in dit artikel heel mooi beschreven.

     7. Ik heb dus ook een webshop mer gevulde artikelen, klaar om online te gaan. Kom erachter dat iDEAL niet kan bij Wix.. is het een optie om klanten offline met iDEAL te laten betalen?

      1. Beste Esther, lees even de reactie van André. Hij had het over de WireCard-optie in Wix waarmee je misschien wel je klanten met iDeal kunt laten betalen. Offline laten betalen kan misschien ten kosten gaan van je conversie, maar dat is een keuze die jij zelf als ondernemer moet maken. Succes!

      1. Ja, elke gepubliceerde website kun je altijd veranderen. Je kunt toch ook nieuwe artikelen en foto’s toevoegen? Wijzigingen gaan via de editor. Succes!

      1. Wix heeft een nieuwe editor gelanceerd. Ik heb zelf het probleem niet geconstateerd (in Windows 10 met browser Chrome). Als ik u was zou ik even contact opnemen met de support van Wix.

     8. Hoi.
      Ik heb onlangs een site gebouwd via wix maar loop nu tegen het probleem aan van het verhuizen van mijn domeinnaam van mijnwebwinkel naar wix, Wat ik ook doe of vraag ik kom er niet uit. Mijn website is http://www.hoorninbalans.nl. Van mijnwebwinkel heb ik een verhuiscode gekregen maar die kan ik nergens kwijt bij Wix. Ook via de helpdesk van Wix kom ik er niet uit. Op welke wijze kan ik dit toch geregeld krijgen?
      Ik hoop dat u een oplossing heeft hiervoor

      1. Beste Corine, op de site van Wix staat in het support-forum hoe dat kan als je een premium-pakket hebt. Als dat niet lukt, zul je je toch echt bij de support-afdeling moeten melden. Daar kan verder niemand iets aan doen.

     9. Goedendag, ik heb een pagina aangemaakt in mijn prive account van Wix, maar wil deze graag kopieren naar een andere Wix account. Weet u of dit mogelijk is?

      1. Beste Dennis, tot grote ergernis van bezoekers van het Wix-forum is het niet mogelijk om een pagina van Wix naar een ander account te kopieren. Je kunt niet in twee editors tegelijk werken, zegt Wix. Maar als je twee verschillende inlogaccounts hebt, kan het misschien wel door twee tabbladen op je computer te openen. Succes en ik hoor graag of het gelukt is.

     10. Dag, ik ben laat met mijn reactie maar ik heb toch een spoedige vraag. Ik wil graag categorieën verbinden aan mijn blog in mijn menubalk op mijn wixsite (ik heb een foodblog, dus graag categorieën als recepten, lifestyle etc.). Weet u misschien hoe dit moet? (Ik bedoel zoiets als de kopjes onder “website advies”). Ik hoor heel graag! Groet, Emilia

      1. Beste Emilia,
       Allereerst complimenten voor je blog. Je snijdt wel een van de lastige punten van Wix aan. Wix geeft zelf aan dat je geen categorieën aan de header (dus het menu) kunt toeven. Je kunt alleen pagina’s toevoegen. Wix geeft wel een workaround. In WordPress gaat dat allemaal veel makkelijker.

     11. Hallo,

      Ik heb zelf een website via wix. We verhuren spullen aan klanten maar we willen een online boeking/betaal functie erop zetten ik zag dat het alleen via paypal kan betalen, maar wil dat graag ideal hebben.. Is er een andere mogelijkheid?

      Hoor het graag!

      mvg

      1. Beste Leo,
       Helaas, er zijn mij geen andere betaalmogelijkheden bekend. Wix is een wereldwijd opererend bedrijf. Het ontwikkelen van een iDeal-plugin voor de Nederlandse markt heeft te weinig prioriteit. En Wix is geen open sourc-platform zoals WordPress waarbij gebruikers zelf plugins kunnen ontwikkelen.

     12. Ik heb een wix website gebouwd en men kan zich al aanmelden voor de nieuwsbrief (men wordt dan ABONNEE).
      Daarnaast zijn er ook pagina’s die je pas kan bezoeken als je je mailadres achterlaat (men wordt dan LID van je website).
      Ik ben van plan een gratis weggever aan te bieden. Wat ik me afvraag: hoe moet ik hier aanmeldingen voor installeren? (ik heb het unlimited abonnement). Moet ik dan naar het abonnement voor e-commerce? Of moet ik dan een autoresponder zoals Mailchimp installeren? Of zit dat bij Wix inbegrepen? Kan je me iets aanraden hierin? (Ik moet nog helemaal starten met het online ondernemen, maar mik wel op de Nederlandse en Belgische markt…is Wix dan een verkeerde keuze ivm Paypal als enige keuze?) Oei, heel veel vragen… 🙂 Alvast bedankt voor je reactie.

      1. Beste Anja,
       Het ligt er aan wat je met je weggeveractie wil bereiken? Weggevers zijn een goede manier om mailadressen te verzamelen, al moet je er altijd wel bij vertellen wat je met die mailadressen wilt doen. Maar je kunt die mensen ook vragen om een review over dat product te schrijven. Zo krijg je gratis unieke content die je niet zelf hoeft te maken. Bovendien zijn testimonials heel belangrijk voor de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van je site. Het hangt dus van je doel af voor welke oplossing je kiest. Voor nieuwsbrieven kun je inderdaad een tool als Mailchimp gebruiken. Of Wix een goede tool voor het publiceren van testimonials heeft, weet ik niet.
       Dan je vraag over betaalmogelijkheden. Zoals al eerder geschreven kun je geen iDeal installeren op Wix en dat is voor e-commerce sites op de Nederlandse markt een enorm gemis. Succes!

     13. Dag Nico,
      Ik ben door de Wix voorbeeldwebsites aan het surfen om alle mogelijke functies te ontdekken. Ik wil een website maken waarbij je op een portfolio telkens kan doorklikken naar een reeks foto’s. Nu zie ik dat bij de meeste websites er steeds een zwarte achtergrond verschijnt bij het klikken op > en <. Bestaat er ook een module met een witte achtergrond? Ik zou ook graag eerst gratis een website opbouwen om te zien of alles wat ik wil mogelijk is om pas daarna een abonnement te kiezen (of helemaal niet en met wix stoppen). Kan dat?
      Alvast bedankt voor je reactie.

      1. Beste Martine,
       Dank voor je mail. Het is zeker verstandig om eerst met de gratis versie van Wix te testen en dan pas te besluiten of je er ook echt mee door wilt gaan. Misschien is Wix voor jou een prima systeem om een site mee te bouwen of te onderhouden. Misschien blijkt dat je beter naar een ander platform zoals WordPress kunt overstappen. Heel slim wat mij betreft. Dat is ook geen probleem bij Wix. Je kunt je gratis account zo weer sluiten. Hou er wel rekening mee dat zoekmachines je site direct kunnen indexeren zodra deze live staat. En bewaar altijd een kopie van de content (foto’s, artikelen etcetera) die je geplaatst hebt. Als je dan toch bij een ander platform verder wilt, kun je die content makkelijk op je nieuwe site plaatsen. De Wix-pagina’s die je dan niet meer gebruikt, kun je laten doorlinken (redirecten) naar je nieuwe site. Daardoor behoud je de eventuele waarde van je pagina die je al bij zoekmachines hebt opgebouwd. Bij de gratis versie van Wix staat er overigens wel altijd ‘wix’ in je urls.
       Je vraag over het aanpassen van achtergronden bij foto’s is iets te gedetailleerd voor mij. Misschien weet een andere lezer hiervoor de oplossing?

     14. Koppeling om TOCH met IDEAL te kunnen werken op je WIX website:
      Ik ga het dit weekeind uitproberen.
      Mijn website is zo goed als klaar en heb hoofdpijn omdat ik geen IDEAL kan aanbieden aan mijn klanten!

      Ik zit met dus hetzelfde probleem als vele anderen! Heb contact met wix gehad en ze zeiden dat het nog bekeken werd of ze daartoe in de toekomst toe over zullen gaan…..
      Ik denk dat er gewoon te weinig websites die hier in NL gemaakt worden via WIX Dus te duur voor hen??
      Ook Molly gebeld. Er schijnt wel een optie te zijn via: ECWID.

      https://support.ecwid.com/hc/en-us/articles/207808335-Wix#plan_n_pricing

      1. Beste Maria, Wix is een internationaal opererend bedrijf en dan is Nederland maar een kleine markt. Ik ben zeer benieuwd naar je resultaten dus hou ons op de hoogte!

     15. Beste Nico,

      Als tevreden Wix gebruiker zijn er natuurlijk ook altijd wel wat puntjes van ontevreden- en/of onduidelijkheid. Mogelijk kan jij me er bij eentje uit de brand helpen. Ik heb de Facebook vind-ik-leuk App op mijn (premium) website geplaatst. Zover ik begrepen heb staat deze app los van Wix. Nu zie ik wel dat er likes gegeven zijn, in cijfers uitgedrukt. Maar wat ik maar niet kan ontdekken binnen de instellingen is wie degenen zijn die de likes hebben gegeven. Kan jij aangeven of en zo ja, hoe ik in kan zien wie een Fb like hebben gegeven aan mijn website? Alvast bedankt!

     16. Beste Nico,

      Wix is inderdaad erg eenvoudig in gebruik, ook voor onervaren websitemakers.
      Voor een opdracht voor school maken wij een website, die vóór publicatie door de docent goedgekeurd moet worden. Nu heb ik echter per ongeluk al op de publiceren knop gedrukt. Weet u misschien of het publiceren van de website nog ongedaan gemaakt kan worden? Hopelijk kunt u me verder helpen.
      Alvast bedankt!

      1. Ja en nee. Als je in het dashboard naar Manage Site gaat, kun je daar een delete-knop vinden. Maar pas op, want dan ben je alles kwijt. Je kunt beter eerst een kopie maken van de site. Er zijn ook andere manieren om te voorkomen dat de rest van de wereld je site ziet. Lees dit antwoord in het Wix-support-forum.

     17. Hallo Nico,
      Kan iemand mij helpen met het volgende. Ik heb een online CV en sollicitatie via Wix gemaakt. Echter bij de meeste mensen die ik heb laten controleren geeft de site de melding : Je verbinding is niet prive! Ook komt de melding van probleem met het beveiligingscertificaat. Is er iets wat ik zelf daaraan kan veranderen? Ik wil niet het risico lopen dat bij het versturen van mijn sollicitatie de site niet geopend kan worden.
      Alvast bedankt!

      1. Beste Marianne, ik moet het even doen met de gegevens die je me mailt. Je schrijft niet wat de url van je site is. Begint het met http of https? Ik vermoed dat laatste aangezien je het hebt over een beveiligingscertificaat. In dat geval kun je even contact opnemen met je hostingprovider. Die kan je vertellen welke aanpassingen je moet doen. Bezoekers kunnen je site nog wel bekijken, maar moeten daarvoor wel een paar extra klikken doen, dus dat is een enorm afhaakmoment. En het zou jammer zijn als je door zo’n fout een mooie baan mis zou lopen.

     18. Ik wilde reageren op een berichtje hierboven mbt iDeal. Lukt helaas niet.
      Zo kan het natuurlijk ook……..

      Volgens mij kun je nu iDeal activeren op Wix via Stripe. Deze Payment Processor biedt inmiddels een aantal “locale” Europese betaalmogelijkheden aan, waaronder iDeal………

      https://stripe.com/docs/sources/ideal

      Heb jij hier al iets over gehoord Nico?

      1. Beste Michelle, dat is een interessante ontwikkeling. Ik heb het artikel een update gegeven! Stripe kan inderdaad geïntegreerd worden met Wix zag ik in het support-forum. Ik heb er zelf geen ervaring mee. Het is wel zo dat je voor het gebruik van Stripe een vergoeding per transactie betaalt.

     19. Beste Nico,
      Ik heb een vraagje. Ik wil graag een gastenboek op mijn website hebben. Is dit ook mogelijk in Wix? Er is wel een comments app maar dan zijn de laatste 10 berichten zichtbaar.
      Ik heb het internet al afgezocht voor een antwoord maar helaas zonder resultaat.
      Kunt u mij verder helpen?
      Mvg Jolanda

      1. De app market van Wix geeft inderdaad alleen een comments-app en de yelp-app als resultaat als je op ‘guestbook’ zoekt. Ook volgens het supportforum is er geen gastenboek beschikbaar. Maar Yelp is een reviewsite voor de horeca, dus daar heb je in jouw geval ook niks aan. Maar als je in de app-market op ‘testimonial’ zoekt, dan vind je wel een heleboel apps. Ik zou er een van die gebruiken. Succes.

     20. ik hen geprobeerd ideal op wix via Stripe te installeren maar is me niet gelukt. Ik heb aan stripe gevraagd hoe dat kan en dit is hun antwoord:
      The activation of ideal on a Stripe account does not include the integration. It just means that a Stripe account is able to process ideal payments. Exactly like accepting card payments, you’ll need to develop your own integration with a developer or verify with any third-party integration you’ve been using to accept payments and see whether they can provide you with ideal payment option on their end.

      I understand this probably isn’t the response you were hoping for, but I hope it sheds some light on the situation. Please don’t hesitate to reach back out if you have any additional questions or concerns. I’m more than happy to help however I can.

      Ik ben geen techneut maar volgens mij is het dus nog steeds niet mogelijk, erg jammer. Mocht er wel iemand weten hoe dit te doen dan hoor ik het heel erg graag.

     21. Hoi Nico,

      Ik heb ook een website gemaakt bij WIX en ben erg tevreden. Zeker omdat ik totaal geen kennis van computers heb. Ik vond het zeer overzichtelijk, makkelijk en uitgebreid. Ik ben nu mijn SEO’s aan het verbeteren en stuit op een probleempje. Je kan je SEO’s stap voor stap aanpassen wat erg fijn is. Je krijgt ook steeds filmpjes van de stappen die je moet maken. Ik krijg alleen mijn locatie niet goed. Hij blijft maar vermelden dat deze nog gedaan moet worden maar ik heb het al gedaan. Ik heb er zelfs een google maps kaartje in gezet. heb jij enig idee?

      Ik kan het zeker iedereen aanraden WIX te gebruiken. Ik heb ook een WordPress site maar dat vind ik zelf veel te ingewikkeld.

      Groetjes Fenna Gijswijt
      http://www.fgfotografie.com

      1. Mooie site Fenna!. Ik zie alleen dat je site te breed is voor een standaard beeldscherm. Ik moet horizontaal scrollen en dat vind ik persoonlijk niet zo fijn. Bovendien valt daardoor je aanmeldformulier helemaal rechts buiten de eerste view. Met het antwoord op je vraag kan ik je niet helpen. Ik zou dat even aan het supportteam van Wix vragen.

     22. Beste Nico,
      Ik wil heb voor onze paardensportverenging een website via Wix gemaakt. Nu zouden we graag 5 emails er aan koppelen. Ik begrijp alleen niet wat 5 email-campagnes inhoud. Dat je per maand maar 5 mails kan versturen of dat je 5 verschillende emailadressen kan gebruiken bv. bestuur@odradaruiters.nl, ponys@odradaruiters.nl, etc. Dit zou aangeboden worden in het pakket Unlimeted. Misschien kunt u mij helpen, ik hoor graag iets van u terug.
      Met vriendelijke groet,
      Cindy

      1. Beste Cindy,
       Dit is typisch een vraag die je aan Wix zelf zou moeten stellen. Je hebt tenslotte een betaald pakket, dus dan heb je recht op snelle support. Bovendien weten zijn beter dan ik welke rechten je hebt met welk pakket.

     23. Beste Nico,
      Ik heb problemen met mijn knoppen, afbeeldingen en tekstvelden als ik mijn site open op andere toestellen of in andere browsers. Die staan dan niet meer op de juiste plaats t.o.v. elkaar. Enig idee hoe ik dit kan oplossen? Ik heb al een antwoord gezocht op support van WIX, maar geraak er nog steeds niet aan uit…

      Alvast bedankt

      1. Beste Nikita,
       Ik weet niet precies hoe je je site gemaakt hebt. Normaal gesproken zou alles goed moeten werken. Heb je handmatig code aan je site toegevoegd? Als je een afsluitende code bent vergeten, kan dat lager op de site problemen veroorzaken. Ik denk dat je het beste je vraag aan het support-team van Wix kunt stellen.

     24. Beste Nico,

      Wij krijgen hoofdpijn van het issue Ideal i.c.m. Wix.
      De wirecard (soort van Stripe) optie, geeft aan dat ze Ideal kunnen afhandelen, echter, en helaas lees ik dit artikel nu pas, zal de shop dan een plug-in moeten leveren.
      Offline betalingen met Ideal zijn wel mogelijk met Wix, schrijven ze zelf.
      Alleen mijn vraag is nu, hoe zet ik zoiets op met Wix, of gaat dit geheel buiten Wix om, ben ik genoodzaakt om naast, Wirecard, dan ook een Ideal provider te zoeken die offline Ideal betalingen kan genereren, middels een link die ik pas NA het plaatsen, en verwerken van de bestelling, via een mail aan de koper terug kan sturen?

      1. Beste Jasmine, ik moet eerlijk zeggen dat ik ben afgehaakt als het gaat om Wix in combinatie met iDeal. Het is gewoon een enorm gedoe.

     25. Beste Nico,
      Ik heb ook een website bij wix. Prima gelukt. Alleen een probleem bij mobiele versie. Daar verschijnt hij in het midden als een smalle strook. Hoe kan ik dit aanpassen?

      1. Beste Lydie, je geeft helaas geen url of theme dat je gebruikt hebt, dus ik kan het niet checken. In principe zijn alle Wix-themes gemaakt voor alle schermformaten, dus ik zou in dit geval even met de support van Wix contact opnemen.

     26. Ik hoor eigenlijk alleen maar negatieven dingen over wix in mijn omgeving. WordPress schijnt veel gemakkelijker te zijn. Ik heb dan ook voor het laatste gekozen, en tot dusver ben ik tevreden met hoe alles werkt. Groet, John

      1. Beste John,
       Ik vind WordPress zelf ook veel beter. Maar voor WordPress is het soms wel nuttig/nodig om iets van bijvoorbeeld php te weten. Bij Wix hoeft dat niet.

     27. Beste Nico,

      Even een update aangaande iDeal en Wix.
      Alle opties getest en dit zijn de resultaten als het gaat om Wix icm IDeal.
      1) Offline betaal methode om iDeal te gebruiken werkt, echter dit is leuk als je een incidentele bestelling via iDeal verwacht.
      2) Stripe icm iDeal werkt niet met Wix
      3) Wirecard icm iDeal werkt niet met Wix
      De zgn benodigde plug in aan de Wix kant is niet aanwezig voor optie 2 en 3
      4) Wix met als add-on de app Ecwid voor je shop (dus niet wix stores gebruiken) en Mollie als betaalprovider met de optie iDeal…..

      Geeft als resultaat, hetgeen waar velen al lang naar op zoek zijn! Daar wordt je oprecht blij van hoe fijn het is als alles werkt.

      De reden dat hier door Wix weinig tot niets over vermeld wordt op hun eigen support site, is waarschijnlijk van commerciële aard. Je hebt namelijk geen Wix store meer nodig, hooguit een gewone Wix premium site.

     28. Als reactie even op het uitzoekwerk van Jasmine,
      Ik was super blij dit te lezen… totdat ik er achter kwam dat je geen digitale artikelen kunt aanbieden.. alleen fysiek 🙁 Alleen met een upgrade van 79 euro per maand is dit mogelijk… Dus helaas heb ik nog steeds geen oplossing gevonden voor mijn iDeal probleem

     29. Hallo Nico, ik heb een wix website aangemaakt en die is reeds 3 jaar onrunning. Nu hebben we een 2e website erin aangemaakt en betaald maar hoe krig ik die 2e op google, als ik naar de domeinen ga dan weet ik niet welke koppelingen er gdaan moet worden. Hoop dat je me kan helpen met de laatste stappen. Vriendelijke groet Tonino

      1. Beste Tonino,
       Google ziet het heel snel als er een nieuwe website online verschijnt en gaat ‘m dan crawlen. Je kunt dit proces versnellen door vanaf andere sites (bijvoorbeeld je eerste site) naar je nieuwe site te linken. Verder kun je bij Google Search Console een xml-sitemap van je nieuwe site indienen. Dat is als het ware een inhoudsopgave van je site die door zoekmachines te lezen is. Na korte tijd zou je site dan al geïndexeerd moeten zijn. Hoeveel pagina’s de zoekmachine van je site heeft gecrawld kun je zien door in het venster van je browserbalk ‘site:https://mijnsite.nl‘ in te tikken (zonder de quotes).

       Zie ook deze uitleg op het support forum van Wix.

     30. Beste Nico,

      Kan ik bij het premiumpakket terwijl er reeds een gemaakte wachtpagina online staat, met dit zelfde premiumpakket tussen de definitieve website verder ontwikkelen, uiteraard wordt deze nog niet gepubliceerd.

      1. Beste Guy, volgens mij zou dat wel moeten kunnen. Maar het is al erg lang geleden dat ik met Wix gewerkt heb. Je kunt het dus beter even aan de Engelstalige support van Wix vragen. Als premium-klant zouden ze je snel een antwoord moeten geven.

     31. Beste Nico,
      Wij hebben een probleem met het zichtbaar maken van onze 2e website van WIX. De eerste website draait, maar de 2e krijgen we niet zichtbaar. Als je hem opvraagt krijg je een mededeling: aanmelden met een e-mailadres en wachtwoord. Waar gaan we de fout in bij het aanmelden van deze 2e website met uiteraard een eigen domeinnaam? Hoop dat je ons kunt helpen om de juiste stappen te ondernemen bij het aanmelden en eventuele koppeling van de site.
      Met vriendelijke groet,
      Ben Klijn

      1. Beste Ben, ik heb geen toegang tot je account, dus ik kan ook niet in de instellingen kijken. Dit soort technische vragen kun je gewoon stellen in het Engelstalige support-forum van Wix.

     32. Beste Nico,

      Ik heb mijn hele webshop via Wix opgebouwd. Echter moet ik nu via Ecwid mijn shop beheren omdat de link met iDeal niet lukt. Ik weet wel dat het echt mogelijk is, maar is het ook voor iemand die niet kan coderen mogelijk de link te leggen? En is de link dan Wix- Stripe – Source – iDeal? Zie ik dat goed? Of is er een makkelijkere manier? Ik wil Wix echt niet laten gaan maar Ecwid verpest ook de hele feel van mijn webshop omdat het totaal niet overeenkomt met het design. Ik hoor graag van je!

      Hartelijke groet,
      Kashin

      1. Beste Kashin,
       Zoals al eerder opgemerkt blijf ik verre van alles wat met Wix en iDeal-combinaties te maken heeft. Ik heb er te weinig ervaring mee. Wellicht dat je via het Wix-support forum de vraag kunt stellen (in het Engels).

     33. Hoi Nico,
      Wellicht kun je me uit de brand helpen ik heb al ander halve week deze melding als ik mijn site open.
      Uw verbinding is niet beveiligd!
      SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE
      SEC_ERROR_EXPIRED_ISSUER_CERTIFICATE
      SEC_ERROR_OCSP_FUTURE_RESPONSE
      SEC_ERROR_OCSP_OLD_RESPONSE
      MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_CERTIFICATE
      MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_ISSUER_CERTIFICATE

      Op mijn Wix account krijg ik deze te zien..
      Terwijl uw SSL-certificaat wordt klaargemaakt, is uw website niet beschikbaar. Dit kan tot een uur duren.
      Krijgt u dit bericht nog steeds te zien? SSL uitschakelen | Meer informatie

      Nu is het wel zo dat mijn site nog gekoppeld zit aan een andere site zou dit mogelijk een oorzaak kunnen wezen? De website is http://www.warempel.nu

      Nadeel vind ik ook dat je niet even kunt bellen voor hulp bij Wix. Ik heb support benaderd nog geen reactie.
      Ik zit al een week te klooien. Misschien heb je een tip voor me..

      Sprankende groet,
      Jasmijn

      1. Beste Jasmijn,
       Allereerst de complimenten voor je mooie site. Er is inderdaad sprake van een SSL-probleem, waardoor je site niet via https maar via http bereikbaar is. Wix geeft inderdaad geen SSL-ondersteuning voor websites die verbonden zijn aan een externe site. Draait die andere site op Wix?
       Succes!

     34. Dag,

      Heeft iemand hier enig idee, hoe je van een bestaande wix website een compleet nieuwe template kunt invoegen. Als je je huidige template niet meer prettig vind.

      Vriendelijke groet, Elise

     35. Goedenavond,

      Moet je bij een WIX Premium pakket perse in het bezit zijn van een BTW nummer en dus een ingeschreven bedrijf bij de KVK?

      Ik heb een persoonlijke blog gemaakt maar heb totaal geen behoefte om dit in te schrijven of om hier geld mee te verdienen.

      Groet
      Janiek

      1. Beste Janiek, ik zie bij de abonnementsprijzen nergens staan dat je een bedrijf moet hebben voor een premiumpakket. Dus ook voor een persoonlijke blog zou je gewoon een premiumpakket moeten kunnen afsluiten lijkt me.

     36. Beste Nico,

      Ik ken wix al een tijdje en sinds ik bij een nieuw bedrijf van start ben gegaan als vormgeven willen zij een nieuwe website. Maar wel onder het zelfde domein. Deze website is een .nl domein en ik zie dat wix dat niet ondersteund? Wel zie ik berichten dat het mogelijk is om het domein alsnog te koppelen. Maar er wordt nergens beschreven hoe. Daarom mijn vraag aan jou. Heb jij een idee hoe dit in zijn werking gaat? De website is al met wix gebouwd en staat klaar. Op ons .nl domein draait nu nog de oude website. Ik zou dus heel graag met wix verder willen maar zonder opeens te hoeven overstappen op .com of iets dergelijks.

      Ik hoor graag meer, en hoop dat jij een oplossing hebt.

      Groet Levi Bosman

      1. Ja, dat kan heel simpel. Je moet een premium-pakket hebben en dan kun je Wix koppelen aan een .nl-domein of welk ander domein dan ook. Even googlen op ‘wix en .nl domein’ en je vindt alle informatie. Succes!

     37. Ik kom niet uit het volgende. Ik heb een logo laten ontwerpen, aangeleverd in format png. met transparante achtergrond. Echter, als ik het op mijn wixsite plaats. blijft de achtergrond van het logo wit. Ik heb nu zolang maar gewoon een tekst (logo) ingevoegd, maar wil dit graag vervangen door echt logo. Weet met geen mogelijkheid de achtergrond transparant te krijgen. Iemand bekend met dit probleem? Any tips?
      Groet,
      Sas

     38. Hoi Nico,
      Ik heb niet alle reacties op deze post gelezen dus wellicht is mijn vraag al gesteld. Weet jij toevallig of het op dit moment mogelijk is om mollie te koppelen aan een wix site?
      Groetjes Daan

     39. Hoi Nico,
      Ik heb een site gemaakt met WIX maar ik stoor me aan de zwarte wix balk op de site “Deze site is ontworpen met wix… etc’. Weet jij misschien hoe ik deze balk kan verwijderen zodat hij niet meer zichtbaar is?
      Alvast bedankt voor je hulp.
      Groetjes Marike

      1. Beste Marike, waarschijnlijk heb je de gratis versie van Wix en daar staan inderdaad banners in. Het kan dat ook de goedkoopste versie de banner toont. Wix is een bedrijf en moet natuurlijk ook gewoon geld verdienen. Zoek online even op ‘how to remove the wix banner’ en je komt allerlei oplossingen tegen. Als die niet werken, kun je proberen om er in de editor op te klikken en ‘m dan doorzichtig te maken met de ‘no color’ optie.

     Geef een reactie

     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

     Translate »